Burgemeester Irina De Knop stelt minuut stilte voor de paus in vraag

Gepubliceerd op 24 april 2025 om 20:09

foto Het Nieuwsblad

Vandaag stelde Irina De Knop, parlementslid voor Open VLD, in de Kamer de minuut stilte voor het overlijden van de paus in vraag. Deze minuut stilte schoot bij haar in het verkeerde keelgat.

Zij vindt dat de paus geen respect had voor vrouwenrechten en holebi's. Ook haalde ze zijn uitspraak aan waarin hij dokters die abortus uitvoeren moordenaars noemt.

Vanuit de hoek van PS en Vooruit kreeg ze daar bovendien nog applaus voor.

Ik vraag me persoonlijk af of ze bij Open VLD niets beters te doen hebben dan een minuut stilte voor de kerkelijke leider in vraag te stellen.

Heeft de paus fouten gemaakt? Natuurlijk, net als ieder mens. Heeft de paus foute uitspraken gedaan? Natuurlijk!

Had de paus meer moeten doen voor slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag binnen de kerk? Jazeker!

Had de paus meer moeten doen voor holebi's en gelijke rechten voor holebi's? Ja, natuurlijk.

Zou het beter geweest zijn als de paus vrouwen had toegelaten in de kerk en opgekomen was voor vrouwenrechten? Natuurlijk.

Maar persoonlijk denk ik dat je respect moet hebben voor het overlijden van de katholieke leider, wat vandaag nog steeds de grootste godsdienst is in ons land.

Persoonlijk denk ik ook dat Open VLD en het parlement andere katten te geselen hebben dan het in vraag stellen of de minuut stilte gepast of ongepast was.

Bovendien vind ik het ongepast om op deze manier op de kap van een overleden kerkleider aan stemmingsmakerij te doen. Dat ze daar dan nog applaus voor krijgt vanuit de hoek van PS en Vooruit is misschien zelfs nog erger, maar vanuit hun standpunt als ongelovigen misschien nog verstaanbaar.

Ik denk dat ze bij Open VLD beter intern in de partij kunnen kijken naar wat er gebeurde onder de regeringen Verhofstadt, waar we vandaag nog steeds de gevolgen van dragen, en wat er gebeurde op justitie onder Minister Van Quickenborne, die er een boeltje en een puinhoop van maakte.

Het zilverfonds bleek een lege doos. Overheidsgebouwen werden verkocht om ze daarna voor dure prijzen terug te huren. De verkoop van Electrabel. De kernuitstap. Een suikertaks die enkel geld opbrengt maar niets teweeg heeft gebracht in het kader van gezonde voeding.

De lijst met fouten uit het verleden lijkt eindeloos en ik denk dat dat nog steeds de taak is van een parlement: het oplossen van thema's en zaken waar ze daadwerkelijk iets aan kunnen en moeten doen.

Ons belastinggeld uitgeven en besteden aan de juiste dingen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.